УЖИВО, СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У РУКОМЕТУ - Novosti.rs Alžir (APS) – Predsednik Republike, G. Abdelaziz Buteflika, primio je 7. marta 2010 Srbija je odnela pobedu nad Alžirom u prijateljskoj utakmici
Али то не решава наш проблем и то ниједан од проблема у будућности неће да реши. Политика вођења земље није политика жеља, већ политика могућег, политика реалности. Ја сам разговарао са једним, од данас највећим европским лидером, седам сати смо разговарали и ваљда је човек желео да ме слуша и осетио сам потребу да испричам све што ми је на души, да изговорим све - како се ми Срби осећамо када видимо шта су нам чинили по питању Косова и Метохије и по свим другим питањима на Балкану. Слушао ме је пажљиво тај велики лидер, много умнији од мене, са много више знања, велику земљу води, и негде око три ујутру ми је рекао: „Хајде, сада Александре, да пресечемо ово. “ Рекох, слушам Вас, драги пријатељу.
Srbija se mučila, pa razbila Alžir: "Orlovi" trijumfalno uzleteli Србија - Алжир 22:17. 38' - Каква рапсодија "орлова" у мање од минут. Воркапић маестрално реализује шут с десне стране, онда Цупара брани
Уважени чланови Савета безбедности, Као и до сада Република Србија остаје у пуној мери посвећена решавању питања несталих, што потврђује и кроз пуну сарадњу са релевантним међународним механизмима, као и учешћем у раду Радне групе за нестале. Очекујемо да и представници привремених институција самоуправе у Приштини испуне своје обавезе.
РТС :: Рукомет - СП: Србија - Алжир Селектор Србије Ђерона коначно на располагању има најјачи састав, који се припремао у Старој Пазови и имао контролне утакмице против
Шеф српске дипломатије подсетио је да је Србија придружени члан Међународне организације Франкофоније (ОИФ) и поручио да наша земља наставља са још интензивнијом сарадњом како би испунила услове за пуноправно чланство. Министар је упутио позив генералној секретарки Међународне организације Франкофоније Луизи Мушикивабо да посети Србију и, с тим у вези, напоменуо да би посета била веома значајна како би се заједнички размотрила различита питања од интереса за ОИФ и Србију. Такође, министар је најавио да ће учествовати на Министарској конференцији ОИФ која се крајем године одржава у Ђерби. Селаковић је похвалио обележавање Месеца Франкофоније, програма који је приредила ова група амбасадора, и нагласио да је Министарство спољних послова дало свој допринос учешћем у пригодним активностима које су тим поводом организоване. Амбасадори чланови ГАФ подржали су настојања Србије да интензивира своје активности у оквиру Међународне организације Франкофоније, и изразили се похвално о иницијативама које се предузимају како би се унапредила и популарисала употреба француског језика у Србији.
Serbia - Algeria rezultati & raspored | Sofascore Rukometaši Srbije trijumfalno su počeli nastup na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, pošto su na startu pobedili Alžir 36:27
Члан његове странке је прошлог викенда јавно поручио да ће се самопроглашено Косово и Албанија ујединити, цитирам, „пушком и барутом или референдумским кутијама“. Не морам да објашњавам зашто овакве опасне идеје представљају директну претњу миру и стабилности. Њима се крши Резолуција 1244, континуирано дестабилизује не само наша јужна покрајина, већ и читав регион, а ни у чему не доприносе процесу дијалога, већ га изнова онемогућавају. Небројено пута смо показали да смо опредељени за дијалог као једино средство за мирно, политичко решавање проблема на Косову и Метохији. И данас, након вишегодишњих преговора, али и неиспуњавања договореног и сталних једностраних потеза и провокација од стране привремених институција у Приштини, ми смо и даље спремни да седнемо за сто и разговарамо.
Aktuelnosti | Ambassade D'Algérie en Serbie | Page 102 Serbia - Algeria utakmica počinje 13. sij 2023. u 19:30:00 UTC. Prati utakmicu na Sofascoreu sa Srbija. Alžir. Serbia. za 5 dana13. 01. 2023.
Једно дете дневно и мало више од тога. То је она нajтежа, намучнија и најболнија бројка НАТО агресије из 1999. Убијено, заустављено, без икакве своје кривице, никакав грех нису починили, без права на одбрану, и без права на правду, без права на живот. Нико никада није одговарао за овај злочин, злочин већи од злочина. Нико за 2500 убијених цивила, али и војника и полицајаца који су криви само зато што су чували, штитили себе и своја огњишта. Нико никада није одговарао за више од 6000 рањених. Објаснити то, ни данас, 22 године после агресије, није могуће, не постоји, и поред свег труда, универзално оправдање, нема разлога, нема смисла, а остала су само, као вечни грех, имена. Миљана Милић, петнаест година, Владимир Милић, дванаест година, Миомир Младеновић, четрнаест година, Драган Димић, три године, Јулијана Брудар, десет година, Оливера Максимовић, дванаест година, Мирослав Кнежевић, тринаест година, Дајана Павловић, пет година, Стеван Павловић, осам година, Марко Симић, две године, Милица Ракић, три године, Иван Иванчић, седам година, Марко Ивановић, три године...
Србија јесте и биће, да парафразирам Марка Аурелија, цара, филозофа, управо оно и само оно што ми од ње направимо. И не постоји циљ који је захтевнији, али и часнији од циља да Србија настави својим путем, јединственим, у будућност какву је одавно својим жртвама и одрицањима заслужила. Преузимам